Piraeus, Grækenland, leder efter partnere til: Netværk om blåt entreprenørskab i havnebyer

Hvordan kan kommuner starte og understøtte innovation, entreprenørskab og nye jobs i havnebyer? Den græske havneby, Piraeus, har et gennemtestet bud, der virker. Lige nu leder Piraeus efter nye partnere til et nyt BluAct transfer-netværk. Her er en unik mulighed for at lære og få inspiration fra andre europæiske byer til hvordan havnebyer kan udnytte deres potentialer erhvervsmæssigt.

Skrevet af Louise Meier Uldall, 26. marts 2021

Formålet med BluAct netværket er, at partnerbyerne (ca. 8 stk) vil få indblik i LEAD partnerbyen, Piraeus, metode for ’Good Practice’. De har udviklet en metode de kalder, ’Blue Growth Initiative’, til at starte en lokal blå økonomi i havnebyer. 

Gennem entreprenørkonkurrencer, inkubatormiljøer og lokale arbejdsgrupper boostes den blå økonomi i byens virksomheder. 

Piraeus har haft stor succes med at videregive metoden til 7 byer i deres første netværk. Nu har din kommune/offentlige organisation muligheden for at få indblik og lære fra Piraues i dette kommende netværk. 

Ansøgningsfrist for netværket

Piraues skal have fundet sine partnerbyer inden 29. april, hvor der er deadline for ansøgning til denne omgang transfer-netværk. Ansøgningsrunden kaldes ’second wave’ idet det bliver anden gang LEAD partnerne skal lære det samme stof fra sig til partnerbyerne. 

Hvordan søger vi om at være med?

Ansøg om at blive en del af netværket hurtigst muligt – det er først til mølle princippet der gælder.
Skriv til det græske URBACT kontaktpunkt for at få oplysninger om, hvordan i ansøger og får kontakt til projektlederen fra Piraeus. I skal skrive til Maria Papoutsi mpapoutsi@mnec.gr