Godkendelse af Action Planning Networks til fase 2

Den 7. maj blev alle Action Planning Networks (APN) officielt godkendt til fase 2 af URBACT's Monitoring Committee (MC).

Hovedformålet med APN er at samle mellem 7 til 10 byer i hele Europa og dele erfaringer omkring særlige byudviklingsmæssige udfordringer og udveksle idéer om mulige løsninger, i en periode på to år.

Fase 1, som løb fra slutningen af juni 2019 til februar 2020, fokuserede på udvikling af undersøgelser, byprofiler og udarbejdelse af Application Form til fase 2.

Efter MC’s godkendelse af alle APN’s, er byerne nu klar til at fokusere på udvekslings- og læringsaktiviteter ved hjælp af en række af URBACT’s værktøjer og tilgange. Hver partnerby vil sammensætte en lokal URBACT-gruppe, som vil være med til at udforme handlingsplaner (Action Plans) for den fremtidige implementering.

Som følge af Covid-19 pandemien vil URBACT-sekretariatet komme med en række aktiviteter, tilpasset til den ændrede situation, for at støtte netværkene og deres partnere. Netværkenes deadline vil derudover blive forlænget med 3 måneder, hvilket betyder, at projekterne løber indtil august 2022.

Netværkenes kalender vil derfor se ud som beskrevet nedenunder:

  • Activation Stage (maj-december 2020): forberedende arbejde til udarbejdelse af den  integreret handlingsplan (Integrated Action Plan)
  • Planning Actions (december 2020 - december 2021): udarbejdelse af den integrerede handlingsplan
  • Planning Implementation (december 2021 - juni 2022): færdiggørelse af den integrerede handlingsplan
  • Integrated Action Plans Finale (juni-august 2022): vidensdeling

De berørte danske projekter er Kairos, URGE og SIBDev.

Stort tillykke til de 23 godkendte projekter!